Despre noi

Cine suntem?

Rotaract este un club sponsorizat de Rotary, pentru tineri cu vârste între 18 si 30 de ani. Cluburile Rotaract au ca și arie de acțiune comunitățile în care se află precum și universitătile și sunt sponsorizați de un club Rotary local. Asta îi face adevărați "parteneri de serviciu" și membri cheie in familia Rotary. Cluburile Rotaract se întrunesc în şedințe săptămânale în care se discută proiecte, se ţin conferinţe, se vizitează alte cluburi sau se desfăşoară activităţi socio-culturale şi work-shopuri de dezvoltare profesională. În afara şedinţelor, Rotaractienii au ocazia să se implice în proiecte comunitare sau vocaţionale, să participe la seminarii şi conferinţe şi să cunoască tineri de elită din toate colţurile lumii, deoarece Rotaract înseamnă înainte de toate prietenie. Fiecare Club Rotaract face parte dintr-o organizaţie districtuală Rotaract (Cluburile Rotaract din Romania şi Republica Moldova formează împreună Districtul 2241), care este condusă de catre un Reprezentant ales anual. Organizaţia districtuală planifică conferinţe regionale, dezvoltă proiecte regionale, organizează traininguri şi seminarii pentru membrii săi şi sprijină evenimente speciale cu scopul de a strânge legăturile dintre cluburi.

Ce facem pentru ceilalți?

Scopul Rotaract este de a oferi tinerilor oportunitatea de a-și spori cunoștințele și abilitățile care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, pentru a răspunde nevoilor fizice și sociale ale comunităților lor, și de a promova relații mai bune între toți oameni din intreaga lume într-un cadru bazat pe prietenie și servicii. Membrii Rotaract sunt tineri care își doresc să crească alături de comunitățile din care fac parte. În acest sens sunt organizate diferite tipuri de proiecte: comunitare, vocaționale, educaționale, ecologice. Scopul acestor proiecte este de a promova spiritul rotaractian, de a ajuta la dezvoltarea comunităților și de a susține elitele.

Ce facem pentru noi?

Activitatea rotaractiană presupune și o serie de activități menite să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a membrilor săi, astfel încât aportul acestora în comunitățile din care fac parte să fie unul semnificativ. Leadership-ul este unul din elementele cheie al dezvoltarii, iar cu ajutorul clubului Rotary, tinerii rotaractieni își pot dezvolta și îmbunătăți această abilitate. În acest sens, membrii Rotaract pot lua parte la diferite activități precum RYLA (Rotary Youth Leadership Awards), Youth Exchange, forumuri și traininguri vocaționale. Alte oportunități de dezvoltare pentru tineri sunt granturile Rotary și bursele de cercetare în domeniul păcii.